Vorige pagina
Tonijn met sojasaus, sesamzaad en chineese groenten

Ingrediënten:
  • 100 Gram verse tonijn (niet ingevroren)
  • 1 Eetlepel sesamzaadjes
  • 2 Eetlepels sojasaus (zonder meel en suiker)
  • Klein mespuntje wasabi
  • 200 Gram verse chineese groenten
  • 1 Eetlepel olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze: Meng de wasabi door de sojasaus en marineer de tonijn 15 minuten. Wok de chineese groenten beetgaar in 1 eetlepel olijfolie. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Bestrooi de tonijn met sesamzaadjes en bak het geheel in 1 eetlepel olijfolie kort om en om, zodat de binnenkant van de tonijn nog rauw is.

Lauwwarme salade met garnalen pill pill

Ingrediënten:
  • 100 Gram garnalen
  • 1/2 Rode peper fijn gesneden zonder zaadjes
  • 1 Teentje knoflook
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • 200 Gram gewassen groene sla
  • 1/8 Ui in stukjes
  • 2 Takjes dille fijn gesneden
  • Zeezout, zwarte peper en cayennepeper
Bereidingswijze: Marineer de garnalen 15 minuten in de olijfolie, knoflook, rode peper, naar smaak zeezout en cayennepeper. Bak de garnalen kort in een koekenpan. Meng de salade de ui en de dille door elkaar en roer de warme garnalen met de marinade er voorzichtig doorheen

Gepofte tomaatjes met fetablokjes

Ingrediënten:
  • 100 Gram fetablokjes Apetina 10% vet uitgelekt
  • 10 Kleine tomaatjes bovenop ingekerfd
  • 5 Basilicumblaadjes gescheurd
  • 1/2 Ui gesnipperd
  • 1/4 Avacado schoongemaakt in blokjes
  • 3 Olijven in plakjes
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze: Oven voorverwarmen op 180 graden. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en strooi er wat zeezout over. Laat de tomaatjes in een hete oven ongeveer 5 minuten poffen. Meng de tomaatjes met de fetablokjes, basilicum, olijven en de olijfolie door elkaar. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper


┬ę 2018 Slankkey - Gombertstraat 49 - 5012 CN Tilburg - 013 - 822 19 61 - info@Slankkey.nl