Skip to main content
0

Over Meryem

Mijn succesverhaal

Iets voor mij zo’n proteïne dieet?

Via via hoorde ik voor het eerst iets over een dieet met proteïne producten. Een van mijn vriendinnen was begonnen aan een proteïne dieet en wilde graag van haar zwangerschapskilo’s af. Toen ik haar na een tijdje weer zag was het resultaat duidelijk zichtbaar. Een hoop positieve verhalen en ook ik moest het maar eens proberen.

Zou het iets voor mij zijn? Is het vol te houden? Betaalbaar? Leuk dat zij een aantal kilo’s kwijt wilde, maar kan ik er ook veel kilo’s mee kwijt raken? Kom ik niet na het dieet dubbel en dwars weer aan, zoals ik al tig keer had meegemaakt met andere diëten en moet ik niet super veel gaan sporten? Mag ik dan nooit meer een gebakje, een frietje of een schaaltje chips? En zo had ik nog veel meer vragen. 

Ik kan het proberen? Doe het nou gewoon! Je hebt niks te verliezen! En zo raasden er meer en meer gedachtes door mijn hoofd. Na de zomervakantie was de knop eindelijk om. Ik had besloten om het eiwit-dieet echt te gaan volgen. Ik was zo trots op mezelf. Er viel een last van mijn schouders, want stap 1 was gezet. 

Zet vandaag de eerste stap

Begonnen met mijn nieuwe leven

Toen ik aan het dieet begon woog ik 114,5 kilo. Gelukkig, dacht ik nog. Eerder dat jaar had ik namelijk nog 117,5 kilo op de weegschaal zien staan. 

In tegenstelling tot alle andere afvalpogingen heb ik er bewust voor gekozen om direct de dag erna te starten. Ik heb dus niet tot de welbekende maandag gewacht, maar ik ben op een vrijdag direct na mijn vakantie begonnen aan het proteïne-dieet. 

ik was gestart met mijn nieuwe leven en gedurende het dieet heb ik afscheid genomen van mijn oude levensstijl. De levensstijl die ik overigens altijd als gezond heb ervaren. Later kwam ik erachter dat mijn oude levensstijl, de gewoontes die ik had gecreëerd, toch de oorzaak is geweest van mijn overgewicht.

De weegschaal als vriend

De eerste dagen had ik hoofdpijn. Er komen allemaal afvalstoffen vrij door het dieet, waardoor je hoofdpijn kunt krijgen. Daarnaast waren de klachten minimaal! Na een week had ik mijn eerste weegmomentje en werd ik nog enthousiaster. De weegschaal werd vanaf dat moment mijn grote vriend. 

Toen ik op een gegeven moment geen 3 maar 2 cijfertjes op de weegschaal zag staan, heb ik letterlijk staan janken op de weegschaal. Nu ik het zo schrijf, verbaas ik mij er nog steeds over. Ik heb zeker 10 jaar boven de 100 kilo gewogen, dus die 2 cijfers op de weegschaal is een moment om nooit meer te vergeten.

Gezond het nieuwe jaar in

Vanaf fase 2 (toen ik door had dat het dieet echt werkte) heb ik geroepen dat ik “gezond” het nieuwe jaar in wilde. Gezond betekent voor mij geen overgewicht meer. Dit doel heb ik bereikt! Zonder overgewicht ben ik het nieuwe jaar ingegaan. Het moment waarop de hele wereld weer begint met lijnen, had ik al geen overgewicht meer! 

Aangezien ik mijn streefgewicht naderde ben ik vrij snel overgegaan naar de laatste fase en ben ik met het afronden van mijn dieet begonnen. Vanaf dat moment ben ik gaan werken aan mijn nieuwe levensstijl, mijn nieuwe voedingspatroon en het doorbreken van mijn gecreëerde gewoontes. 

Mijn droom is uitgekomen. Ik ben slank! Ik heb geen overgewicht meer! En belangrijker: ik zit zo lekker in mijn vel en voel mij zo veel beter dan voorheen! En eerlijk is eerlijk: het is mij ontzettend makkelijk afgegaan.

Alles geprobeerd

Ik heb zoveel diëten gevolgd. Soms heb ik mezelf uit pure frustratie zelfs uitgehongerd om af te vallen. Ik viel af, maar door de duizeligheid en het hongergevoel die daardoor ontstonden gaf ik het na 2 weken natuurlijk weer op. Resultaat? Ik woog vervolgens meer dan op het moment dat ik begon.  Rond mijn 20ste heb ik zelfs een maagbandje laten zetten! Heel de wereld valt af met zo’n bandje en wat gebeurde er bij mij? Mijn lichaam stootte het bandje af! Kortom, niks hielp! Totdat ik met dit proteïne-dieet in aanraking kwam: mijn redding.

Ik had zoveel vragen. Is het echt lekker? Heb je echt geen hongergevoel en is het echt vol te houden? Kost het niet heel veel geld? Zou het deze keer wel lukken om af te vallen en slank te blijven? Is het geen crashdieet? De vragen raasden maar door mijn hoofd.

De antwoorden heb ik nu.

Ja tegen het proteine-dieet!

  • Ja, het is echt lekker! Er is zoveel keuze aan producten. Er zit voor iedereen iets lekkers bij.
  • Ja, je hongergevoel wordt echt gestild. De eiwitten doen goed hun werk! Daarnaast mag je veel groentesoorten onbeperkt eten waarmee je eventueel je maag nog meer kunt vullen.
  • Ja, het is echt vol te houden. Zeker in het begin vliegen de kilo’s eraf, waardoor je super gemotiveerd blijft en het vol wilt blijven houden.
  • Ja, het is betaalbaar en een investering in jezelf! Gemiddeld betaal je circa 2,50 euro per product per dag. In fase 1 eet je 4 á 5 producten per dag en in fase 4 nog maar 1 per dag. Het wordt dus iedere fase goedkoper. De exacte prijzen kun je zien onder “assortiment”.
  • Ja, je mag na je dieet echt wel eens een frietje, een stuk chocolade of wat anders wat je lekker vindt.
  • En ja! Je blijft slank! Je leert gedurende het afvalproces wat, hoe vaak en hoeveel je mag eten zonder aan te komen.

Wacht niet langer, accepteer niet hetgeen wat je kunt en zou willen veranderen.
Laat mij je begeleiden en investeer in jezelf. Het is het dubbel en dwars waard. 

Liefs, Meryem

Word jij mijn volgende succesverhaal?

Vergroot de kans op succes en laat je professioneel begeleiden. Investeer in jezelf, je bent het waard!