Ik ben als tiener al niet de dunste geweest. Ik vind het ook niet erg, als ik maar lekker in mijn vel zit. Maar dat zat ik de laatste tijd helemaal niet meer. Ik voelde mij ongezond, lelijk en gewoon niet gelukkig. Mijn vader is mij voor geweest en was goed afgevallen door Slankkey. Ik dacht altijd dat ik het zelf wel kon. Toch begon ik elke maandag weer opnieuw, soms viel ik met een dieet een paar kilo af en dan was ik daarna weer terug bij af. Met heel veel nadenken toch maar bij Slankkey begonnen.

Toen ik begon woog ik 84 kg. Voor mijn lengte veel te veel. De eerste dagen voelde ik mij er niet beter op. “Daar zit ik dan met mijn komkommertje”. Ik heb de eerste dagen super veel rauwkost gegeten, omdat ik honger had en er niet goed aan kon wennen. Daarbij kreeg ik ook hoofdpijn. Toch met de juiste begeleiding van Meryem kwam ik door deze dagen heen. Na een paar dagen werd de honger minder en verdween de hoofdpijn. Vanaf toen ging het snel. De eerste week was ik al bijna 4 kg afgevallen! Dat voelde goed. Na de eerste week had ik ook niet meer het gevoel in allerlei lekkere dingen.

In de loop van de eerste weken zat ik al snel onder de 80kg. Ik leerde de producten kennen en ik kreeg door wat ik hierin wel en niet lekker vond. Ik had ook geen honger gevoel meer na het eten van de producten. Ondertussen ging de weegschaal van mijn grootste vijand naar mijn grootste vriend en al snel begonnen mijn kleren weer losser te zitten. Veel kleding die ik niet meer paste kon ik nu weer aan. Ik heb het wel even volgehouden in fase 1. Eerst sprinten, de rest komt wel. Ik werd ook heel creatief in het maken van mijn maaltijden om te blijven variëren.

Na ruim 2 maanden in fase 1 was het tijd voor fase 2. De feestdagen van december kwamen er ook aan. Doordat ik naar fase 2 toen ging was het voor mij een feestje. Ik kon weer meer dingen eten. Het afvallen ging nog steeds best snel. Natuurlijk niet zoals ik gewent was. Halverwege fase 2 zat ik onder de 70 kg! Ik was super trots. Ik voelde mij weer mooi en was weer trots op mijn lichaam. Toen ik mijn streefgewicht van 66 kg had bereikt vond ik het wel goed geweest. Ik zat op een punt dat ik niet veel verder meer wilde afvallen en wilde stabiliseren met het gewone eten. Op naar fase 3. Fase 3 ging eigenlijk heel makkelijk. Ik lette goed op mijn eiwitten en af en toe kwamen hier koolhydraten bij. Ik was heel bewust aan het eten.

Van Fase 3 naar fase 4 ging eigenlijk vanzelf. Ik was nog een keer 2 kg afgevallen en woog 64 kg. Dit wilde ik proberen vast te houden. Ik merkte dat ik veel weer kon eten en was bewust bezig met mijn voeding. Af en toe had ik een ’iets’ te leuk weekend gehad. Dit zag ik natuurlijk daarna terug op de weegschaal. Soms was ik ook nog wel heel bang om gelijk weer veel aan te komen. Toch kon ik goed balansen en weet ik nu wanneer ik een stapje terug moet doen.

Ik heb pas echt gemerkt hoeveel ik was afgevallen toen ik mijn oude broeken aandeed. Ik schrok hoe groot deze broeken waren geworden. Ik heb deze broeken ook allemaal weggegooid en ik heb veel nieuwe kleding moeten kopen. Ik ben nog nooit zo blij geweest met die maten minder. Nu kom ik nog af en toe een keer bij Slankkey. Even wegen en kijken of ik iets verkeerd doe in mijn voedingspatroon. Gelukkig krijg ik alleen maar complimenten. Ik ben heel blij met alle begeleiding die ik heb gehad in de afgelopen maanden. Fijn dat ik tot de dag van vandaag nog steeds gesteund word door Meryem. Ik ben weer van mijzelf gaan houden.