Ik ben een vrouw van 61 jaar. Mijn hele leven heb ik moeten uitkijken om niet te zwaar te worden. Als ik vroeger boven de 65 kilo woog durfde ik bijna niet meer de straat op te gaan. Als het winter was en ik woog 68 kilo durfde ik niet meer te gaan schaatsen of zomers in bikini of badpak op het strand te lopen. Nu denk ik wat een onzin. Als ik terugkijk op mijn leven ben ik eigenlijk altijd zo tussen de 68 en de 78 kilo geweest. Ik heb mezelf altijd te dik gevonden en heb altijd problemen gehad over mijn gewicht.
Tot mijn 46ste jaar heb ik het altijd in bedwang gehouden, totdat ik in de overgang kwam. Ik ben toen gigantisch aangekomen en heb zelfs de 113 kilo op mijn weegschaal gezien. Dat heb ik vervolgens weer naar beneden kunnen werken tot rond de 106 kilo. Eigenlijk heb ik het toen laten schieten en gedacht dat ik toch nooit meer onder de 100 kilo zou kunnen komen en ik had er bovendien na een leven lang lijnen ook geen puf meer voor. Ik heb het toen maar laten gaan. Toch zat het mij niet lekker, zeker niet als ik kleding moest gaan kopen en maat 50/52 pas goed zat. Toen ben ik vier jaar geleden naar de sportschool gegaan en ben afgevallen naar de 95 kilo. Ik vind sporten best wel lekker, maar dat verplichte gedoe een paar keer per week vond ik niet fijn. Mijn contributie liep maar door en ik ging steeds minder sporten. Uiteindelijk ben ik eraf gegaan en heb geprobeerd om mijn gewicht rond de 95 kilo te behouden.

Vorig jaar hoorde ik toen van een proteïne dieet waarmee goede resultaten behaald werden. Nu hou ik niet zo van shakes en repen (maaltijdvervangers), maar ik las op de site dat er voldoende variatie in het aanbod van zulke producten geboden werd. Toen ben ik er vorig jaar juli toch maar mee begonnen. Mijn ervaring is dat het dieet van Meryem echt werkt. Een prachtig resultaat voor mij. Gelukkig word ik heel goed begeleid door Meryem en het is fijn om te weten dat zij zelf met dit dieet zoveel kilo is afgevallen en op gewicht blijft. Als laatste wil ik nog opmerken dat ik iedere keer als ik ga wegen een uitgebreide analyse van mijn vorderingen meekrijg in de vorm van metingen en vetpercentages. Ik heb nog eventjes te gaan maar ik weet zeker dat ik middels dit proteïne dieet en de begeleiding die ik van Meryem krijg mijn streefgewicht zal behalen.