Mijn verhaal begint al vanaf mijn 1e jaar. Ik was altijd een erg slechte eter en dit vooral op het gebied van groentes. De potjes met babyvoeding at ik nog goed, maar vanaf het moment dat er stukjes in kwamen en de potjes wat verser werden, pakte ik nog 3 happen en vanaf dan hield ik mijn lippen stijf op elkaar. Mijn ouders zijn met me naar de dokter gegaan, maar die zei dat dit wel vaker voorkwam en dat ik rond mijn 18e wel normaal zou eten. Mijn eetgedrag ging zo eigenlijk verder tot aan mijn 16e, mijn ouders hebben alles geprobeerd, ze hebben me aan tafel laten zitten tot mijn bord leeg was, geen toetje, geen lekkers ‘s avonds bij de thee en ga zo nog maar even door. Tja als ouder wil je toch dat je kind gezond eet.

Toen ik 16 was kwam ik erachter dat ik enorm veel allergieën had, zo dus ook voor best veel eten: Noten, pinda’s, rauwkost en al het fruit (met uitzondering van citrusvruchten). Ik heb waarschijnlijk dus al die tijd een natuurlijke afkeer gehad. Nu werd er ineens veel duidelijk en dacht ik eindelijk te kunnen beginnen met het uitbreiden van de dingen die ik wél zou kunnen eten. Maar helaas mijn angst voor eten bleef zo groot dat dit niet mocht baten.

Op mijn 21ste was het zo ver. Ik was over de allergieën heen, maar alsnog koos ik iedere keer voor de gemakkelijke weg. Zelfs de dingen die ik vroeger wel at, at ik op dit moment niet meer. Ik at ‘s avonds liever wat brood, mijn angst voor groentes werd steeds groter. Daardoor bleef ik wel langzaam steeds meer aankomen. De jaren hiervoor viel ik steeds wat af, maar daarna kwam ik eigenlijk steeds weer meer aan dan dat ik afgevallen was. Ik zag in mijn familie dat er meerdere mensen waren die met Slankkey bezig waren (aanleg om wat forser te zijn zit toch in de familie bij ons), hierdoor besloot ik dat het voor mij ook klaar was. Ik moest af gaan vallen en deze methode leek me super.

Vanaf de eerste afspraak met Meryem is het alleen maar bergopwaarts gegaan. De eerste fase was erg fijn, dit omdat je precies weet welke producten je moet eten, voor mij gaf dit structuur en een vertrouwt gevoel. Hierdoor durfde ik steeds meer groentes te gaan proeven. Dit komt ook omdat ik met Slankkey een stok achter de deur had, ik had niet meer het excuus om voor de makkelijke weg te gaan.

Inmiddels ben ik 17 kilo afgevallen en ben ik bezig in fase 3. Ik voel me zoveel fitter als toen ik begon en ik begin mezelf eindelijk weer te waarderen als ik in de spiegel kijk! Ik ben er nog niet helemaal, maar heb er 100% vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Daarnaast heb ik er ook een heel erg goed gevoel over dat die kilo’s niet meer terug gaan komen. Ik zal altijd op moeten blijven letten, maar met Slankkey leer je een heel nieuwe etensstijl aan, waardoor je, als je deze stijl aan houdt, op gewicht moet blijven.
Als laatste wil ik vermelden dat Meryem in dit proces een enorm grote steun is (geweest). Ze is zo positief en toch heel realistisch. Wat ik persoonlijk ook heel erg fijn vind is dat Meryem je heel erg goed begrijpt omdat ze dit dieet zelf ook gevolgd heeft. Als je soms even een dip hebt, snapt ze dit heel erg goed, maar dan weet ze je ook weer heel erg goed te motiveren en niet op te geven. Altijd je doel voor ogen houden!!

Als ik had geweten waar ik nu ben, was ik veel eerder naar Slankkey gegaan. Ik ben zo blij dat ik deze keuze gemaakt heb!!