Vier jaar geleden werd bij mij borstkanker geconstateerd. Een heftige tijd met operaties, chemokuren en anti-hormoonbehandeling volgde. Tijdens de behandeling werd ik zwaarder door de medicijnen die ik gebruikte en doordat de overgang onnatuurlijk werd ingezet, veranderde mijn lichaam. Al met al was ik ruim 15 kilo aangekomen. Nu zullen mensen denken: maar dat is toch niet veel! Nee, misschien niet, maar met een lengte van 1.57 m voelde het voor mij alsof ik helemaal opgeblazen was. Als ik in de spiegel keek herkende ik mezelf ook niet. Ik sportte veel en at gezond, maar het lukte niet om de kleren aan te doen, die ik aan wilde doen.

Van een vriendin hoorde ik positieve verhalen én goede resultaten. Na enig zoeken en navragen vond ik Slankkey (ik zocht op Slankie, maar kwam steeds uit bij de smeerkaas ). Ik heb meteen een afspraak gemaakt en op 24 september 2014 was mijn eerste weegmoment. Tijdens het gesprek met Meryem bleek bijvoorbeeld al dat ik te weinig at en te weinig dronk. Mijn oncoloog zag geen bezwaren in het volgen van het dieet, dus ik besloot om te starten. Mijn omgeving heb ik meteen ingelicht en gevraagd mij te helpen. Zo kreeg ik de eerste week tijdens een etentje een lekker bordje met groeten. Ik wist van mezelf dat als ik een beetje zou smokkelen, ik het niet vol zou houden en dat het dus geen resultaat zou hebben. Het was absoluut geen enkel probleem om me strikt aan het dieet te houden, vooral omdat je geen hongergevoel hebt. Na twee weken mocht ik al naar fase 2. Elke week gingen er wat kilo’s af, maar wat belangrijker is dat de vetmassa plaats maakte voor spiermassa. Toen ik na een maand klaar was voor fase 3, vond ik dat spannend. In fase 3 mag je namelijk brood eten. Ik vind brood heerlijk, maar heb ontdekt dat (teveel) koolhydraten aanzetten (en vooral rondom de buik). Ik heb dit met Meryem besproken en samen hebben naar een oplossing gezocht die wél voor mij zou werken, bv. meer kwark, vlees en vis. Ook bij het opstellen van een dagindeling voor mijn eten, heeft Meryem meegedacht en advies gegeven. In december begon ik, bijna 8 kilo lichter, aan fase 4. Dit is een spannende fase omdat je nu eigenlijk alles weer mag eten. Met de goede adviezen van Meryem in mijn achterhoofd lukte het ook in deze periode nog om kilo’s af te vallen.

Ik was natuurlijk elke keer weer benieuwd naar het getal op de weegschaal, maar ik vond het vooral fijn dat ik me ontzettend goed ging voelen. Ook mijn omgeving was het opgevallen dat ik er niet mee zo opgeblazen uitzag en ik kreeg veel complimenten. Hierdoor is het nog makkelijker om het dieet vol te houden.

Eind januari was ik op mijn streefgewicht: in totaal maar liefst 10 kilo vet verloren én 7% spiermassa opgebouwd. Ik voelde me super!! Meryem had ik echt nog nodig als stok achter de deur en we spraken af dat ik nog 1x per maand terug zou komen. Ik bleef kleine beetjes afvallen, maar had er nog steeds geen vertrouwen in dat het me zonder Meryem ook zou lukken. In verband met de zwangerschap van Meryem en de zomervakantie, was er pas in oktober 2015 weer een weegmoment. Nu, ruim een jaar na mijn start bij Slankkey ben ik nog steeds op mijn streefgewicht. Ik voel me super! Ik denk goed na over wat en wanneer ik eet. Als ik vind dat ik teveel gesnoept heb of teveel heb gegeten, compenseer ik dat met een dag met veel groenten en eiwitten of met shakes.

Zonder het enthousiasme en de coaching van Meryem had ik het al veel eerder opgegeven. Ik heb het gevoel dat ik nog niet zonder Meryem kan en dat ik Meryem nodig heb als stok achter de deur, dus we zien elkaar weer over een half jaar!!

Bedankt Meryem, je bent een heel fijn mens !!