Al jaren lang ben ik bezig met allerlei soorten diëten die je maar kunt opnoemen. Ik heb heel veel problemen gehad met en door mijn overgewicht.

Op school tijdens de gym, buiten met vrienden, thuis met ouders die als maar zeuren ‘ eet minder, val af en je ziet er groot uit naast je vrienden.’
Als maar slanke mensen om mij heen die heel veel snoepen, maar bijna niets aankomen. Ontzettend frustrerend. Als ik dan weer eens een poging waag om op een maandag te beginnen en ik mijn omgeving vrolijk zie eten en nauwelijks tot niet zie aankomen werkte dat averechts voor mij en ging ik zelf weer mee eten. En als ik dan eenmaal ‘s morgens al iets had gegeten wat niet de bedoeling is als je aan het lijnen bent kwam het volgende lekkers ook al snel er achteraan. Vandaag lukt toch niet meer, nu ben ik de fout alweer ingegaan en hup er zat vervolgens weer een kilo aan.

De dagen erna at ik mezelf weer rond, want ik ging natuurlijk maandag weer beginnen met afvallen en zo maakte ik mezelf knettergek, want op een gegeven moment ben je alleen maar jezelf aan het bedonderen.
Vervolgens gaan er dagen, weken en zelfs maanden op deze manier voorbij. Als maar eten, eten en aankomen! Als ik ‘s avond in mijn bed kroop kreeg ik er heel erg spijt van wat ik de hele dag door heb gegeten en dat maakte mij altijd erg verdrietig.

Via een vriendin kreeg ik te horen dat je met acupunctuur veel kunt afvallen. Zij was er zelf ook al veel door afgevallen. Waarom ook niet proberen? Door de acapunctuur ben ik 10 kilo kwijt geraakt, maar omdat ik het te duur vond en je minimaal at ben ik er vervolgens mee gestopt. Resultaat na een paar weken? Er zat weer 15 kilo aan!

Als maar nieuwe diëten proberen, pillen slikken, fitnessen , naar de dokter, naar het ziekenhuis, bloedprikken om eventuele ziektes uit te sluiten, naar de psycholoog, hoe kunnen wij dit aanpakken?

Vorig jaar ben ik verloofd met de liefste man van de hele wereld. Ik moest van mezelf nu wel beginnen met afvallen. Over een tijdje moet ik een witte jurk aan en iedere vrouw wilt er dan goed uitzien en zich zeker voelen. Ik heb 2/3 weken lang bijna niets gegeten en was maar paar kilo afgevallen. Dat uithongeren hield ik natuurlijk niet vol, dus die paar kilo was er natuurlijk ook weer zo aan.

Hoe kan ik in hemelsnaam gezond en snel afvallen en slank blijven? Die vraag stelde ik mezelf wel honderd keer.

Toen ik na een tijdje mijn tante Meryem weer zag kon ik mijn ogen niet geloven. Hoe heb je dat gedaan was mijn vraag aan haar. Het volgen van een proteïne dieet en jij kan dit ook was haar antwoord.

Ik ben er inmiddels mee begonnen! Ik ben zo ontzettend blij dat ik het een kans heb gegeven. Er schieten gewoon tranen in mijn ogen nu ik dit schrijf. Ik kan een heel verhaal typen, maar het enige wat ik gewoon graag wil zeggen is geef jezelf een kans. Ik ben klaar om een witte jurk aan te trekken en voel me beter dan ooit. Dankzij Meryem haar steun, telefoongesprekken die net zo lang duren totdat je opgelucht bent en weer gemotiveerd bent om door te gaan. Als ik dit tegen Meryem zeg, zegt ze altijd je doet het zelf, jij hebt het in de hand en door jezelf val je zoveel af. Dit is natuurlijk ook zo, maar het idee dat je haar altijd kan mailen en bellen en zij je door een rot moment heen sleept is heel rustgevend en het helpt. Twijfel niet langer en ga ervoor!